Este unul dintre cele mai mari jafuri de pana acum.

Membrii unui sindicat international criminal sunt suspectati ca au furat aproximativ 12.7 milioane de dolari din mai multe bancomate din Japonia in mai putin de 3 ore. Politia crede ca 100 de oameni au lucrat simultan efectuand peste 1.600 de retrageri. Niciunul nu a fost prins pana acum.

Hotii au lucrat impreuna folosind carduri false ce cotinueau detalii obtinute ilegal de la o banca din Africa de Sud. Au luat apoi cardurile si au retras bani in dimineata zilei de 15 mai. Fiecare dintre acestia a retras 100.000 de yeni, suma maxima admisa. Hotii au tintit bancomatele din Tokyo si alte 16 orase.

Politia din Japonia le-a cerut autoritatilor din Africa de Sud, prin intermediul Interpol, sa stabileasca exact cum au fost obtinute datele de pe cardurile de credit. Retragerile au inceput la ora 5 in dimineata zilei de duminica, 15 mai, iar ultima tranzactie a fost facuta chiar inainte de ora 8 dimineata in aceeasi zi.

The Guardian scrie ca e posibil ca hotii sa nu mai fie in Japonia. Prin folosirea unor carduri care proveneau din alta tara decat cea in care a avut loc frauda si intr-o zi in care bancile erau inchise infractorii au putut sa castige suficient timp pentru a parasi tara inainte sa fie descoperita crima.

Share articol: