Hackerii care au atacat Sony in urma cu 2 saptamanii au lansat un avertisment.

"Lumea va fi plina de teama" ameninta hackerii, spunand ca totul va incepe dupa ce lansarea de Craciun a filmului "The Interview". "Aduceti-va aminte de 11 septembrie 2001" au scris hackerii pe Pastebin, un site ce permite oamenilor sa posteze cu usurinta comentarii.

Oficiali de la FBI si Homeland Security le-au spus celor de la Huffington Post ca sunt constienti de amenintari si ca le investigheaza. Cu toate astea, un oficial de la Homeland Security a declarat, sub protectia anonimatului, ca "nu exista nicio informatie credibila care sa indice sa exista un plan ascuns impotriva cinematografelor din Statele Unite".

"FBI continua sa colaboreze cu partenerii nostri pentru investigarea atacului asupra Sony" a spus reprezentanta FBI, Jennifer Shearer. CEO-ul Sony, Michael Lynton, a confirmat colaborarea cu agentiile federale. "Suntem constienti de ultimele amenintari si lucram indeaproape cu FBI si cu alte agentii ale legii. Va rugam sa ramaneti vigilenti" le-a transmis Lynton intr-un email angajatilor. Lynton a adaugat si ca angajatii sa contacteze FBI-ul in cazul in care au "informatii relevante pentru investigatie".

Starurile filmului, James Franco si Seth Rogen, au anulat conferinta de presa cu ocazia promovarii filmului, si un reporter de la LA Times a anuntat ca patronii cinematografelor iau in considerare varianta de a nu difuza filmul in urma amenintarilor.

Hackerii au avertizat oamenii sa stea departe de locurile care difuzeaza "The Interview", o comedie despre asasinarea liderului Coreei de Nord, Kin Jong-un. Sony a fost victima unui atac informational din partea unui grup numit Gardienii Pacii. Compania le-a cerut celor din mass-media sa nu mai transmita informatiile aparute in urma hack-ului.

Iata mesajul de amenintare, conform Variety:

"Avertisment!

Va vom arata tuturor de fiecare data si in fiecare loc unde 'The Interview' va fi difuzat, inclusiv la premiera, cat de amara este soarta celor care cauta sa se amuze de teroare.

In curand, toata lumea va vedea ce film groaznic a putut sa faca Sony Pictures Entertainment. Lumea va fi in teroare.

Aduceti-va aminte de 11 septembrie 2001.

Va recomandam sa stati la distanta de acele locuri in acel moment (daca aveti casa in apropiere, ati face bine sa plecati).

Ce va veni in zilele urmatoare este din cauza lacomiei celor de la Sony Pictures Entertainment. Intreaga lume va denunta SONY"

Share articol: