Aceasta problema apare mai ales la utilizatorii de iPhone.

Aplicatia de Facebook pe smartphone ocupa un spatiu neasteptat de mare, ceea ce reprezinta o problema mai ales pentru utilizatorii al caror smartphone nu are si un card microSD. Iar pentru utilizatorii de iPhone, aceasta posibilitate nici nu exista.

Cei de la Facebook au lansat un 'fix' pentru aceasta problema, insa nu a rezolvat-o. Atunci, Facebook le-a spus celor de la Business Insider: "La fel ca multe aplicatii, incercam sa facem o balanta intre cate date sunt cache pe telefon si cate date sunt pentru retea. Cu cat exista mai mult cache, cu atat sunt mai putine date pe retea. Cand salvam postari, poze de profil si poze pe device, nu trebuie re-descarcate cand te uiti la aceeasi poza sau post o zi mai tarziu, ceea ce atat salveaza date pentru planul de retea si face aplicatia sa mearga mai rapid.

Lucram din greu sa facem aceasta balanta mai buna cu fiecare lansare. Pozele si clipurile reprezinta majoritatea datelor retinute, si am lansat recent un update pentru a fi mai destepti cand sterge poze vechi de pe device pe care nu le mai folosim. Am mai facut un update in v18 al aplicatiei pentru a sterge paginele web cach dupa ce acesta ajunge la 25MB".

Cei de la Business Insider ofera si o metoda de a rezolva aceasta problema - inainte, singurul mod era de a sterge aplicatia si apoi sa o reinstalezi! Din pacate, aceasta ramane varianta. Insa, in loc sa o reinstalezi, poti sa folosesti browser-ul pentru a intra pe Facebook. Atunci renunti insa la notificari.

Share articol: