Instagram propune acum o nouă modalitate prin care creatorii de conținut pot să facă bani, susținuți de comunitatea lor. 

Compania a început testarea unui sistem de abonamente la conținutul realizat de influenceri, iar faza este în dezvoltare în Statele Unite. „Această schimbare îi va ajuta pe creatorii de conținut să câștige mai mult, prin oferirea de beneficii către fanii lor cei mai interesați, precum accesul la clipuri Live și Stories”, a scris Mark Zuckerberg pe Facebook.

Până în acest moment, sistemul pe bază de abonament a fost testat alături de câțiva creatori de conținut din SUA, care pot seta un cost lunar, la alegere, începând de la 99 de cenți/lună, până la 99,99 dolari lunar.

Compania a identificat câțiva content creators americani de pe Instagram care sunt deja parte din program, precum @alanchikinchow, @sedona._, @alizakelly, @kelseylynncook, @elliottnorris, @jordanchiles, @jackjerry, @bunnymichael, @donalleniii sau @lonnieiiv.

Potrivit gigantului, Instagram Subscriptions le va permite creatorilor să ofere un anumit tip de conținut doar abonaților, inclusiv streamuri live sau IG Stories.

În 2020 și Facebook a lansat un program de abonamente. Anul trecut, Zuckerberg a anunțat că platforma nu va colecta niciun fel de taxe de la creatorii de conținut pe Facebook ce folosesc acest program, până în 2023, iar acest lucru se va aplica și pentru Instagram Subscriptions.

Zuckerberg a anunțat anterior și un plan prin care creatorii de conținut pe Facebook și Instagram ar urma să fie „plătiți” cu un miliard de dolari în 2022. Ca parte a acestei tactici, unii dintre creatorii implicați în programul Facebook Subscriptions au fost invitați să ia parte la un program bonus prin care au fost răsplătiți financiar pentru adăugarea de noi abonați. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: