Sistemul de operare Hongmeng a fost deseori adus în discuție drept un potențial înlocuitor al Androidului pe telefoanele Huawei. Se pare, totuși, că de data aceasta chinezii au alte planuri.

Catherine Chen, membru în consiliul de administrație și vicepreședinte al companiei, a declarat că softul nu a fost gândit să înlocuiască sistemul de operare Android, ci a fost dezvoltat pentru afaceri și IoT.

Chen a făcut publică informația în cadrul unei conferințe de presă din Bruxelles. Sistemul Hongmeng a fost gândit încă dinainte să înceapă disputa legată de Android și tensiunile dintre SUA și China, a mai spus aceasta, conform jurnaliștilor de la GSM Arena.

Într-adevăr, se pare că Hongmeng conține mult mai puține linii de cod – are sute de mii, în loc de milioane, așa cum e necesar pentru sistemele de operare destinate smartphone-urilor. De asemenea, are o latență mult mai mică, în comparație cu un soft destinat mobilelor.

De remarcat, însă, este faptul că declarațiile oficialilor despre Hongmeng au început abia după ce a fost ridicată interdicția comercială referitoare la Huawei, iar asta lasă loc presupunerii că s-ar putea ca gigantul să fi luat, de fapt, în calcul, să transforme acest sistem de operare într-unul destinat smartphone-urilor.

Sursa foto: Getty Images

Share articol: