Monedele virtuale nu mai sunt o noutate, dar utilizarea lor de aplicațiile foarte cunoscute e încă la început. 

Acum este rândul Tinder, care a anunțat că va lansa propria astfel de monedă digitală ce va putea fi folosită în aplicație, putând fi achiziționată sau „câștigată”, și care le va permite utilizatorilor să cumpere sau să ofere anumite funcționalități sau abonamente plătite.

Potrivit unui raport recent al Bloomberg, Tinder își dorește ca prin această mișcare să încurajeze o experiență și mai imersivă și să-i facă pe utilizatori să cheltuie bani pentru serviciile plătite și pentru opțiunile „a-la-carte”.

Tinder ar fi testat deja funcționalitatea în unele dintre piețele în care activează, iar CEO-ul Shar Dubey a precizat că rezultatele au fost încurajatoare, iar compania se poate concentra în viitor către lansarea unui program pilot la nivel național.

Inițiativa va fi testată în Australia începând de luna aceasta, acolo unde membrii foarte diverși ai comunității reprezintă cea mai mare bază de utilizatori ai Tinder. În curând, însă, ar urma să fie extinsă și în alte teritorii, reprezentanții explicând că moneda virtuală va fi foarte bine primită „în special de membrii din Asia, care sunt mai puțin familiarizați cu produsele pe bază de subscripție”.

Dincolo de posibilitatea de a cumpăra monede în aplicație, token-urile pot fi căștigate și prin activitatea continuă în aplicație. Acestea pot fi revendicate pentru a debloca funcționalități premium, precum Super Likes și Boost, pentru șanse mai mari de conectare cu persoanele potrivite.

Așteptările pe termen lung ale companiei se conturează în direcția dezvoltării unei monede virtuale care „să joace un rol important, pe măsură ce experiența Tinder evoluează și devine din ce în ce mai imersivă, pentru că această monedă virtuală este foarte utilă în contextul oferirii de bunuri și servicii digitale”. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: