Lady Gaga, Metric si cei care administreaza numele lui John Lennon au lansat aplicatii prin care sa-si apropie mai mult fanii.

Nimic nu-i incanta mai mult pe fani decat situatiile in care sunt "bagati in seama" de idolii lor, iar tehnologia ajuta din ce in ce mai mult la intamplarea acestor situatii. Trupa canadiana Metric a lansat de curand METRIC Synthetica, o aplicatie disponibila doar la AppStore prin care fanii pot remixa piesele trupei, pot folosi si alte instrumente pe acele piese si, cel mai interesant, pot discuta online cu membrii trupei.

Lady Gaga, poate cea mai marketata artista a ultimului deceniu, nu este mai prejos. Odata cu lansarea discului ArtPop a aparut si aplicatia cu acelasi nume, disponibila in GooglePlay si AppStore, cu ajutorul careia fanii pot crea si trimite animatii de scurta durata si chiar pot interactiona intre ei dar si cu artista.

John Lennon: The Bermuba Tapes este o aplicatie prin care fanii pot calatori in timp si spatiu (Bermuda, 1980) pana la momentul in care fostul The Beatles inregistra discul Double Fantasy. Nu este gratuita (4.99 dolari) dar abunda de fotografii, intregistrari audio (muzica si declaratii din acea perioada). In acest nou mod de business au intrat si Beyonce, Bjork dar si Beck, urmand ca si alti artisti sa le copieze miscarea.

Share articol: