Apple a lansat noua versiune a sistemului de operare, iOS 11.3.

Noua versiune iOS include mai multe optiuni importante pentru utilizatori. Printre acestea se numara si Battery Health, lansata in urma scandalului privind incetinirea intentionata a performantei modelelor mai vechi de iPhone, pentru a proteja bateria.

Cu ajutorul noii optiuni, utilizatorii pot verifica oricand starea bateriei si, daca doresc, pot dezactiva sistemul "performance management", care protejeaza bateria reducand din performanta telefonului. Astfel, telefonul lor va functiona la parametri optimi, dar va solicita foarte mult bateria.

O alta optiune importanta cu care vine noua versiune a sistemului de operare este gestionarea mai sigura a datelor personale. Incepand cu luna mai, Apple va introduce si un nou sistem de management al datelor private.

Astfel, prin intermediul site-ului Apple ID, utilizatorii vor putea obtine o copie a datelor personale pe care le detine Apple despre ei si pot dezactiva sau chiar sterge contul, pentru ca Apple sa nu mai aiba acces la aceste informatii.

Totodata, noul sistem de operare aduce si noi modele de Animoji.

iOS 11.3 este disponibil pentru modelele de iPhone mai noi decat iPhone 5s, pentru iPad Air, iPad mini 2 si versiunile mai recente.

Share articol: