Toata lumea ii invidiaza pe angajatii din IT. Un studiu arata insa ca acest domeniul nu este chiar raiul pe pamant. Sau din interior nu pare asa.

Angajatii din IT sunt mai putin fericiti la birou decat cei din alte domenii, arata un studiu facut de compania TINYpulse, care urmareste sa cuantifice dedicarea oamenilor la job. In cercetare au fost incluse 2200 de persoane din domenii diferite, inclusiv IT, de la companii mici, medii si mari de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Studiul a aratat ca majoritatea respondentilor din IT sunt dezamagiti de diferite aspecte ale jobului lor, scrie WSJ.

Atunci cand au fost pusi sa dea o nota gradului de fericire de la serviciu, unde 1 a fost nota cea mai mica, iar 10 cea mai mare, doar 19% dintre lucratorii din IT au ales 9 sau 10. In ansamblu, IT-istii s-au dovedit a fi cu 14% mai putin fericiti la munca decat angajatii din alte domenii.

Lipsa posibilitatilor de crestere si a oportunitatilor de a invata au fost pe primele locuri la capitolul nemultumiri. Doar 36% dintre informaticieni au spus ca au un drum clar in viata, fata de 50% cat a fost media in alte domenii.

Profesionistii IT nu simt nici ca firmele pentru care lucreaza ii sustin in cariera. Doar 26% au declarat ca se bucura de sprijin de nota 9 sau 10.

Share articol: