Cele mai mari reduceri din 2013 vin in Romania peste mai putin de 24 de ore. Black Friday este deja o traditie si la noi, unde milioane de romani abia asteapta sa puna mana pe chilipirul visat.

Daca toate magazinele de strada ar face Black Friday, in ele nu ar incapea deodata nici un sfert din clientii care vor navali pe site-urile de comert.

Oamenii din domeniu spun ca peste 5 milioane de romani vor fi vineri in magazine sau pe internet ca sa caute produsul visat la cel mai mic pret posibil in 2013.

Ii asteapta zeci de depozite pline pana aproape de refuz adica sute de mii de metri cubi de marfuri.

Mii de camioane si mii de angajati care vor lucra non-stop in urmatoarea perioada. Asa arata un BlackFriday mutat de majoritatea comerciantilor de la noi pe data de 22, desi in restul lumii se tine pe 29 noiembrie.

De la un an la altul Black Friday se transforma intr-un spectacol de vanzari. Pontul nostru: anul acesta fiti cu ochii pe ofertele de albe, adica electrocasnicele mari, masini de spalat, congelatoare, frigidere, aragazuri, toate vor primi reduceri de cel putin 25% pana la jumatate din pretul raft.

Adica frigidere cu preturi ce pornesc de la 500 de lei si masini de spalat la 400 de lei. Mii de bucati asteapta acum pana la tavan in depozite.

Un cuptor cu microunde ar putea fi cumparat chiar si la 100 de lei.

Magazinele promit stocuri de cel putin cateva sute de bucati pentru fiecare produs.

Black Friday inseamna vanzari de doua luni intr-o singura zi. Cel mai mare magazin online de la noi tinteste vanzari de 22 de milioane de euro in mai putin de 24 de ore. Toata piata va insemna insa dublu adica un nou record pentru tara noastra.

Black Friday 2013 ar putea fi momentul perfect cand sa faci stocuri cu hrana pentru animalul de companie, sau poate sa iei scutece pentru cel mic, ori gadgetul perfect pentru iernile romanesti.

In fine, dupa ce termini de dat zapada s-ar putea sa mai cauti si-un laptop, o masina de tuns iarba pentru la anul, un router wireless, o masina pentru ciocolata calda un aspirator la un pret sub 100 de lei, sa zicem. Seara se va termina spectaculos in fata unei plasme de doi metri sau o consola noua de jocuri.

Toate acestea la reduceri ce pornesc de cel putin 25%, in limita stocului disponibil.

Laptopurile vor fi vandute cu reduceri de cel putin 20 de procente, iar cel mai ieftin ar putea costa 800 de lei. Televizoarele vor avea reduceri care pornesc de la 10% pentru modelele mai noi.

Modele foarte scumpe vor fi reduse chiar si cu mii de lei. Am putea vedea surprize la TV-urile de generatie 2012, adica televizoare de 80 de cm la sub 800 de lei.

Vor fi reduceri si la telefoanele mobile si tablete de ultima generatie de cel mult 20%-40%. Pentru prima data intra la o reducere usoara ce-i drept si toata gama Apple.

Pentru acest magazin on-line vedetele vor fi perifericele de gaming, in care a bagat peste o jumatate de milion de euro.

Vanzari de 10 ori mai mari asteapta si alt magazin specializat in carti, jucarii si fashion. 60 de mii de produse cu reduceri maxime de pana la 90%.

Cine vrea sa faca fotografii mai serioase se poate apuca de vineri. Sunt anuntate reduceri de pana la 30% pentru camerele foto profesionale si de pana la 40% pentru obiectivele foto.

Dar si la baterii, genti pentru camere sau carduri de memorie care pornesc de la cateva zeci de lei.

Milioane de produse vor fi cumparate intr-o singura zi, iar presiunea se va muta apoi, instant pe curieri. Promisiunea inseamna livrari la timp pentru Mos Nicolae.

Marirea programului de lucru la 24 de ore si cresterea personalului din depozit cu aproximativ 40% credem ca va garanta livrarea in 72 de ore.

La categoria inedite bifam croaziere, intra si doi importatori de automobile care anunta reduceri de pana la 7.000 de euro la masini noi.

Dupa revolutia de anul trecut, cu bune si rele, toti comerciantii spun ca s-au pregatit pentru un Black Friday si mai bun.

Promit stocuri cel putin duble si site-uri care nu vor ceda la fel de usor ca anul trecut.

Specialistii in domeniu avertizeaza insa ca magazine din cinci isi vor duce clientii de la extaz la agonie cu reprize de cadere din cauza conexiunilor.

Share articol: