WhatsApp trece prin schimbări importante și poate ai dori să nu mai folosești aplicația de mesagerie. Mai jos ai două alternative.

WhatsApp își schimbă termenii și condițiile și după 8 februarie va face disponibile datele tale personale, inclusiv numărul de telefon și locația, companiei mamă Facebook. Dacă nu dorești asta, dar vrei în continuare o aplicație de mesagerie criptată atunci poate ar fi cazul să încerci alte aplicații.

Elon Musk recomandă să folosești aplicația Signal. La fel și Jack Dorsey, CEO-ul Twitter.

De ani de zile, WhatsApp a colectat în mod deschis anumite date despre utilizatori pentru a le distribui companiei-mamă Facebook. Ultima sa modificare de politică doar extinde acest lucru. Signal, pe de altă parte, luptă împotriva oricărei entități care vă solicită datele și adaugă caracteristici și funcționalități pentru a rămâne anonim și pentru a-ți păstra conversațiile private.

Signal este o aplicație care poate fi găsită în locurile obișnuite, cum ar fi Google Play Store și App Store și funcționează la fel ca o aplicație obișnuită de mesagerie. Este o dezvoltare open source oferită gratuit de Fundația Signal non-profit și este folosită de ani de zile de personalități ca Edward Snowden.

Funcția principală a Signal este că poate trimite mesaje text, video, audio și imagine protejate prin criptare end-to-end, după verificarea numărului de telefon permițându-vă să verificați în mod independent identitatea altor utilizatori de Signal. De asemenea, puteți folosi aplicația pentru a efectua apeluri vocale și video, fie unul câte unul, fie cu un grup.

O altă aplicație pe care o poți folosi pentru a vorbi cu prietenii și familia este Telegram. Oferă criptare end-to-end și promite să nu-ți stocheze și să-ți fure datele.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: