Barack Obama si David Cameron isi trimit mesaje pe retelele de socializare

Barack Obama si-a anuntat victoria pe Twitter si Facebook marti seara, in momentul in care posturile de televiziune ofereau rezultatele unor alegeri prezidentiale care au fost marcate de la inceput pana la final de utilizarea masiva a retelelor sociale, relateaza AFP.

"Toate acestea s-au intamplat multumita voua. Multumesc", acesta a fost mesajul postat de Barack Obama marti seara la ora 23.14 (06.14, ora Romaniei) prin intermediul caruia isi anunta victoria pe reteau sociala Twitter chiar in momentul in care posturile de televiziune anuntau ca a fost reales pentru un nou mandat la Casa Alba.

Cateva secunde mai tarziu, Barack Obama semna el insusi, cu initialele sale, un al doilea mesaj: "Suntem cu totii impreuna. Acesta este modul in care am facut campanie si aceasta este ceea ce suntem. Merci. -bo".

Dar mesajul care va ramane probabil in istorie este cel pe care BarackObama l-a postat doua minute mai tarziu. "inca patru ani", anunta mesajul sau, fiind insotit de o fotografie a presedintelui imbratisand-o pe sotia sa, Michelle.

La numai o jumatate de ora din momentul in care a fost postat, mesajul a fost retransmis de catre alti abonati de aproape 300.000 de mii de ori.

Potrivit Buzzfeld, un site de Internet foarte popular in Statele Unite, acest mesaj a devenit cel mai popular din toate timpurile. Astfel, a luat locul unui mesaj al cantaretului Justin Bieber, erou al adolescentilor in Statele Unite si in intreaga lume.

Aceeasi fotografie si acelasi mesaj au fost difuzate simultan pe Facebook. Timp de ora, mai mult de un milion de persoane au dat "like" si aproximativ 150.000 l-au redistribuit.

Toata seara, Barack Obama si-a indemnat suporterii sa se mobilizeze pe Twitter, cerandu-le sa ramana la cozile de asteptare, daca se aflau in fata unei sectii de votare, si sa-i indemne pe amicii lor care locuiesc in statele-cheie sa retransmita mesajul sau, daca fac "parte din #TeamObama".

Drept dovada ca retelele sociale au fost foarte importante in cursa pentru Casa Alba este faptul ca presedintele a intervenit el insusi marti dupa-amiaza pe site-ul de Internet Reddit, o retea sociala in voga in Statele Unite, pentru a-i indemna pe tineri sa voteze.

In momentul anuntarii victoriei lui Obama la ora 23.19 (06.19, ora Romaniei), 327.453 de mesaje pe minut au fost postate pe Twitter in legatura cu alegerile prezidentiale, a anuntat site-ul de Internet.

Reteaua sociala a precizat, inainte chiar de anuntarea rezultatelor, ca alegerile prezidentiale au devenit in acea seara evenimentul politic cel mai mediatizat din istoria americana.

De la discursul incoerent al actorului Clint Eastwood tinut la conventia republicana de la Tampa ce a avut loc la sfarsitul lui august, ironizat masiv pe retelele sociale, pana la mesajul istoric al lui Obama, cei doi rivali au trecut prin trei dezbateri si toate au cunoscut o rezonanta foarte puternica pe Twitter, astfel incat de poate spune ca dificilul an 2012 al alegerilor prezidentiale a fost marcat de influenta retelelor sociale.

"Anul 2008 a fost nimic in comparatie cu ce este astazi. Asistam la primele adevarate alegeri prezidentiale pe retelele sociale", explica pentru AFP Zach Green, directorul agentiei 140Elect, care consiliaza oamenii politici in privinta utilizarii Twitter-ului, cu cateva zile inainte de scrutin.

Directorul de campanie al lui Barack Obama, Jim Messina, a precizat in ianuarie pentru Neewsweek ca "eforturile pe care le desfasuram pe teren si in domeniul tehnologiilor vor face din 2008 o alegere preistorica".

David Cameron ii adresează "felicitari calduroase" pe Twitter "prietenului" sau, Barack Obama

"Felicitari calduroase prietenului meu @BarackObama", a scris miercuri pe Twitter premierul britanic David Cameron, exprimandu-si "nerabdarea de a continua colaborarea" cu acesta, relateaza AFP.

Premierul britanic a trimis acest mesaj in timp ce vizita o tabara de refugiati sirieni situata in nordul Iordaniei, in apropiere de frontiera cu Siria, ultima etapa a turneului sau regional din Orientul Mijlociu.

La sosirea sa in tabara Zaatari, care adaposteste 36.000 de sirieni in corturi si rulote, Cameron a mers la biroul Natiunilor Unite pentru intrevederi cu oficialii. El s-a intalnit, de asemeneam, cu o refugiata in fata sediului inaltului Comisariat ONU Pentru Refugiati, potrivit agentiei de presa Mediafax.

Share articol: