La varsta de 105, Edythe Kirchmaier conduce, participa la actiuni de voluntariat si sta conectata la evenimetele curente prin intermediul Facebook.

Bunica este cel mai in varsta utilizator Facebook, depasind recordul initial de 101 ani, detinut de Florence Detlor, potrivit StirilePROTV.ro

Edythe Kirchmaier si-a facut cont pe site-ul de socializare luna trecuta, cand si-a sarbatorit ziua de nastere. Tot atunci, femeia si-a reinnoit si carnetul de soferi.

Kirchmaier a primit cadou de Craciun un mini iPad, pe care il foloseste cu succes sa trimita mailuri, sa joace Solitare si sa caute informatii pe internet.

"Folosesc internetul cand ma intereseaza sa aflu informatii despre ceva sau cineva. Il gasesc foarte educativ", a spus batranica pentrunydailynews.com.

Centenara a intampinat insa probleme atunci cand a vrut sa isi deschida cont pe Facebook: site-ul nu ii recunostea data de nastere.

Edythe Kirchmaier depune munca de voluntariat pentru fundatia Direct Relief International de 40 de ani si a vrut sa isi faca pagina de Facebook pentru a atrage atentia asupra actiunilor organizatiei non-profit.

Trei saptamani le-a luat informaticienilor de la Facebook sa codeze site-ul sa recunoasca data de nastere a femeii: 22 ianuarie 1908. Din moment ce Facebook nu a mai facut in trecut asemenea modificari de programare, se pare ca Edythe este cel mai in varsta utilizator.

Pana acum, batranica a adunat 78.000 de like-uri, insa isi doreste sa ajunga la 105.000.

Cat despre secretul longevitatii ei: "Am avut o viata foarte fericita. Gandesc pozitiv. Asa am fost intotdeauna. Nu las nimic sa ma supere. Daca nu pot schimba lucrurile, nu ma mai gandesc la ele", a dezvaluit aceasta.

Edythe Kirchmaier a fost casatorita timp de 70 de ani. Sotul ei a decedat la varsta de 98 de ani, cand ea ajunsese la "fargeda" varsta de... 100.

Share articol: