Un raport publicat de Apple dezvăluie că CEO-ul Tim Cook va avea un salariu redus semnificativ în 2023.

Salariul său de bază de 3 milioane de dolari și stimulentul anual în numerar de 6 milioane de dolari rămân neschimbate, marea diferență provenind dintr-o ajustare a valorii beneficiilor sale în acțiuni. Ceilalți patru înalți directori executivi de la Cupertino nu au primit o reducere a salariului sau a stimulentelor.

Valoarea beneficiilor în acțiuni al lui Tim Cook pentru 2022 a fost de 75 de milioane de dolari, în timp ce în acest an calendaristic, va fi de 40 de milioane de dolari. Cu toate acestea, el ar putea totuși să câștige mai mult decât suma prognozată, în funcție de prețul acțiunilor Apple. Reducerea salariului a fost sugerată chiar de Cook „în lumina feedback-ului primit".

Compania este încă așteptată să lanseze o cască de realitate mixtă despre care se zvonește de mult timp, iar mașina Project Titan este încă o iluzie mai mult decât orice altceva. Cupertino nu renunță însă deocamdată la niciun angajat, spre deosebire de concurenții Meta, Twitter și Amazon, care au anunțat concedieri semnificative. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: