ChatGPT, popularul chatbot cu inteligență artificială, a ajuns la peste 100 de milioane de utilizatori la doar două luni de la lansare, potrivit analiștilor.

Acesta a avut aproximativ 590 de milioane de vizite în ianuarie și 100 de milioane de vizitatori unici, potrivit analizei efectuate de firma de date Similarweb, o rată de creștere este fără precedent pentru o aplicație de consum.

„În 20 de ani în care am urmărit spațiul internetului, nu ne putem aminti de o creștere mai rapidă a unei aplicații de internet pentru consumatori", au scris analiștii în nota transmisă, preluată de publicația Reuters și citată de jurnaliștii de la The Guardian.

Prin comparație, TikTok a avut nevoie de aproximativ nouă luni de la lansarea sa globală pentru a ajunge la 100 de milioane de utilizatori, iar Instagram de peste doi ani, potrivit datelor Sensor Tower, o firmă de analiză a aplicațiilor.
ChatGPT poate genera articole, eseuri, glume, poezii și cereri de angajare ca răspuns la solicitări tip text. OpenAI, o companie privată susținută de Microsoft, a pus-o la dispoziția publicului în mod gratuit la sfârșitul lunii noiembrie.

OpenAI a dezvoltat, de asemenea, generatorul de imagini cu inteligență artificială Dall-E și se află în prima linie a inteligenței artificiale generative, adică a tehnologiei antrenate pe cantități mari de text și imagini care pot crea conținut pornind de la un simplu text.

Recent, OpenAI a anunțat și un abonament lunar de 20 de dolari, inițial doar pentru utilizatorii din Statele Unite. Acesta ar oferi un serviciu mai stabil și mai rapid, precum și posibilitatea de a testa printre primii noile funcționalități, a precizat compania.

Analiștii consideră că lansarea virală a ChatGPT va oferi OpenAI un avantaj major în fața altor companii de inteligență artificială. Utilizarea în creștere a oferit, de asemenea, un feedback valoros pentru a ajuta la antrenarea răspunsurilor chatbot-ului.

De curând, Microsoft a lansat o versiune premium a produsului său Teams, susținută de ChatGPT, care oferă extraopțiuni bazate pe inteligență artificială, cum ar fi note de ședință generate automat. De asemenea, instrumentul împarte rezumatele ședințelor în secțiuni, pe baza transcrierii ședinței. Este doar încă o aplicația a acestui chatbot, iar în viitor ne așteptăm la o evoluție tot mai rapidă a capacităților sale. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: