Poti face asta doar folosind un telefon mobil.

Hackerii n-au nevoie intotdeauna de foarte multe unelte atunci cand vor sa-ti fure conturile online. Uneori, nu trebuie sa stiedeloc informatica, ci doar sa foloseasca telefonul. O demonstreaza hackerul Jessica Clark, care a facut un experiment inedit, si a incercat sa sparga conturile jurnalistului Kevin Roose, evident, cu permisiunea lui.

Intai de toate, a facut un dosar de 13 pagini pe baza activitatii lui in retelele de socializare si a informatiilor disponibile pe net. Apoi a cautat cea mai simpla metoda ca sa-si atinga scopul.

A folosit o unealta pentru a-i clona numarul de telefon si a sunat la compania de telefonie. A spus ca e sotia lui si pus in fundal sa mearga un video de pe YouTube cu un copil mic care plangea. In felul acesta, a facut apelul telefonic mai credibil. A parut o mama ocupata, si persoana care a raspuns la telefon a facut tot posibilul ca sa o ajute. A facut rost de adresa de email, spunand ca nu mai tine minte cu care dintre adrese s-a inregistrat.

Uneori, o astfel de adresa de email este tot ce iti trebuie daca vrei sa convingi o companie ca tu esti de fapt persoana care sustii ca esti.

Momentul incepe la 1:36:

Share articol: