Google a prezentat un nou instrument care facilitează solicitarea de a elimina rezultatele care conțin date personale ale utilizatorilor, precum adresa de domiciliu, din răspunsurile oferite de Google. 

„Atunci când căutați pe Google și găsiți rezultate care conțin, de exemplu, numărul dumneavoastră de telefon, adresa de domiciliu sau adresa de e-mail, veți putea solicita rapid eliminarea lor din Google Search - chiar în momentul în care le găsiți", se arată într-o postare pe blogul Google. „Cu acest nou instrument, puteți solicita eliminarea detaliilor dumneavoastră de contact cu doar câteva clicuri și, de asemenea, veți putea monitoriza cu ușurință statusul acestor cereri”.

Instrumentul vine în urma unei actualizări a politicii companiei implementată la sfârșitul lunii aprilie, care a extins tipurile de date cu caracter personal pe care Google le va lua în considerare pentru a le elimina din rezultatele căutărilor.

„Este important de reținut că, atunci când primim cereri de eliminare, vom evalua tot conținutul de pe pagina web pentru a ne asigura că nu limităm disponibilitatea altor informații care sunt utile în general, de exemplu în articolele de știri", se menționează în postarea de pe blog.

Ron Eden, parte din echipa de management a Google, a explicat că cererile de eliminare a informațiilor vor fi evaluate printr-o combinație de instrumente pe bază de algoritmi și evaluare umană. Acesta a mai spus că solicitanții ar trebui să vadă rapid rezultatele unei solicitări.

Potrivit Google, urmează să fie lansată în curând, în special în aplicația Google. Cu toate acestea, oamenii pot solicita ca gigantul să elimine datele personale din căutare, atingând cele trei puncte care apar lângă anumite rezultate obținute prin motorul de căutare Google.
__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: