Cu siguranță ai câteva planuri de viitor care presupun investirea unei anumite sume de bani, astfel că este important să știi că există mai multe modalități de economisire a banilor, fără însă a face prea multe sacrificii sau eforturi. Fie că dorești să îți cumperi un nou gadget sau poate chiar o mașină sau o locuință, în funcție de planurile tale și valoarea totală pe care îți dorești să o economisești, poți să apelezi la metodele pe care ți le prezentăm în acest articol.

1. Deschide-ți un depozit online

Depozitul online este una dintre cele mai întâlnite modalități de economisire a banilor folosite de către românii care dispun de o sumă de bani, de pe urma căreia vor să încaseze o dobândă. Depozitul bancar online nu numai că are dobânzi avantajoase, dar îți și oferă siguranța încasării venitului din dobândă.

În funcție de suma de bani depusă și de perioada pe care dorești să îți constitui depozitul, banca îți plătește o anumită dobândă, care nu este altceva decât un venit suplimentar pe care ți-l oferă pentru faptul că alegi să îți depozitezi banii.

Un depozit online se poate deschide foarte ușor, deoarece majoritatea băncilor îți pun la dispoziție platforme pe care trebuie doar să îți faci cont, furnizând câteva date personale. Astfel, indiferent că suma de care dispui pentru deschiderea unui depozit online este de 500 de lei sau mai mult, poți să te bucuri de un venit suplimentar dacă îți depozitezi acești bani într-un depozit bancar.

2. Aplică regula celor 24 de ore

Dacă ți s-a întâmplat vreodată să mergi la cumpărături și să îți achiziționezi ceva, iar ulterior să îți dai seama că nu era o adevărată necesitate, atunci regula aceasta este pentru tine. 

Experții în retail și tehnologie susțin că uneori oamenii cumpără diverse lucruri, în special haine și gadgeturi, din impuls, astfel că, odată trecută euforia momentului, cei mai mulți regretă achiziția făcută și realizează că de fapt nu își doresc atât de tare acest lucru.

Ca să nu cazi în capcana achizițiilor „de moment”, aplică regula celor 24 de ore, conform căreia dacă vezi un obiect electronic, electrocasnic sau un obiect de îmbrăcăminte mai scump, așteaptă 24 de ore. Experții susțin că avem nevoie de doar 24 de ore pentru a ne da seama dacă într-adevăr ne dorim acel obiect văzut în magazin și dacă reprezintă o necesitate pentru noi. 

Astfel, dacă după ce au trecut cele 24 de ore nu mai simți dorința de a achiziționa acel lucru, înseamnă că nu era o necesitate pentru tine și ai făcut o alegere bună prin faptul că nu l-ai achiziționat. Astfel, poți să pui la o parte suma respectivă de bani și să o folosești ulterior pentru a-ți atinge planurile de viitor.

3. Dezabonează-te de la e-mailurile promoționale

Cu toate că nu ți se pare că ar avea un impact foarte mare asupra bugetului de cumpărături, e-mailurile promoționale pe care le primești zilnic de la diferite branduri de îmbrăcăminte nu numai că îți alimentează curiozitatea, dar te pot îndemna să faci achiziții de care de fapt nu ai nevoie. 

Atunci când vezi reduceri de 20% sau chiar mai mult, tinzi să cumperi lucruri de care nu ai nevoie, doar pentru că acea achiziție îți dă impresia că economisești bani. În realitate, atunci când cumperi un lucru de care nu ai neapărat nevoie, fie și la preț redus, nu economisești bani, ci îi cheltuiești, plătind un preț pentru ceva ce probabil nici nu vei folosi.

Pentru a evita cumpărăturile impulsive, dezabonează-te de la e-mailurile promoționale și mergi la cumpărături doar atunci când știi exact de ce ai nevoie.

Atunci când ai un vis care necesită o anumită sumă de bani pentru a-l îndeplini, trebuie să ai o imagine de ansamblu foarte clară a achizițiilor pe care le faci zi de zi, pentru a vedea cum poți să îți gestionezi mai bine cheltuielile. Ca să economisești cât mai mulți bani fără a face vreun efort, poți să apelezi la deschiderea unui depozit online și să încasezi o sumă de bani suplimentară venită din dobânzi. De asemenea, poți aplica diferite „trucuri” în viața ta de zi cu zi, precum respectarea regulii de 24 de ore sau dezabonarea de la e-mailurile promoționale care te îndeamnă la cumpărături impulsive.

Sursă foto: freepik.com

Share articol: