Tehnologia se intreapta tot mai mult spre Wi-Fi si Bluetooth, iar daca inca nu putem scapa de cabluri, putem macar sa face tot ce se poate pentru ca ele sa ne tina mai mult.

Una dintre marile probleme ale omenirii, pe langa bateriile telefoanelor mobile care tin prea putin, este haosul creat de cablurile prea multe care se ingramadesc prin casa.

Exista cateva metode de a infasura corect un cablu, pentru ca proprietatile lui sa se pastreze in timp dar si pentru a evita nedorita dezordine.

O recomandare inca de actualitate, in ciuda progreselor facute de tehnologie, este sa faci bucle mari atunci cand ai de-a face cu un cablu mai gros, cum e cel de la laptop, nu sa faci intoarceri de 180 de grade. In felul acesta, proprietatile cablului se pastreaza o perioada mai lunga de timp. Este bine, de asemena, sa nu infasori cablul in acelasi sens de fiecare data, pentru ca in timp se va deforma.

Iata metoda corecta:

Si cei de la cnet.com au realizat un material video in care explica 3 metode de infasurare a cablurilor. Prima, pe care ei o numesc "quick and dirty" nu este chiar cea mai buna, tocmai din cauza ca apar acele curbe stramte, care in timp pot afecta cablul. In cazul unui laptop, risti sa apara intreruperi pe fir, daca indoi cablul in aceleasi locuri.

Sigur, in cazul cablurile mai subtiri si mai flexibile, cum sunt cele de la casti sau de la incarcatoarele de telefoane mobile, poti face bucle mai mici. Este insa bine ca in zonele respective cablul sa fie cat de cat lejer, nu sa il indoi cat de mult se poate, pentru ca se poate uza in timp.

Share articol: