Oricât de mare ar fi casa în care stai, mai devreme sau mai târziu vei ajunge la concluzia că tot nu ai suficient spațiu pentru depozitarea lucrurilor. Dacă ai norocul să deții și o boxă, poți depozita pe rafturi sau în cutii lucrurile ce nu îți trebuie la îndemână. Însă dacă nu ai această opțiune, poți găsi o dublă utilitate garajului. 

Dacă nici balconul nu este suficient de încăpător pentru a depozita prea multe, singura opțiune rămâne reamenajarea garajului. Fie că l-ai cumpărat sau că l-ai închiriat, un garaj, indiferent de dimensiunea lui, poate fi de un real ajutor, și nu doar în adăpostirea mașinii. 

Dat fiind faptul că în cele mai multe cazuri nu există geamuri, iluminarea este foarte importantă. Astfel, pentru a crea confort ochilor, pentru a ilumina un garaj se pot folosi panouri led casetate. Avantajul acestora este că nu ocupă spațiu inutil, se întrețin foarte ușor (se pot șterge cu orice cârpă), datorită încastrării nu există riscul atingerii lor din greșeală, iar lumina este distribuită uniform. Conform producătorilor, acestea au o durată de viață mai lungă cu până la zece ori mai mare decât cea a corpurilor fluorescente. 

Important este să te gândești din timp ce anume vei avea nevoie să mai depozitezi, pentru ca spațiul să fie amenajat corespunzător.

1. Dulapuri sau rafturi?

Eficiența trebuie să fie cuvântul de ordine atunci când vine vorba de depozitare. În funcție de spațiul deținut, poți opta pentru varianta cea mai bună. De luat în calcul este faptul că, într-un garaj lipsit de lumină naturală și aer proaspăt, rafturile sau dulapurile din lemn sau pal se pot degrada mult mai repede. 

O alternativă bună este achiziționarea unui fiset metalic. Deși costul acestuia este mai ridicat decât al unui dulap de pal, vei vedea repede că aceasta este o investiție rentabilă. Acesta suportă o greutate semnificativ mai mare și, fiind din metal, nu se degradează din cauza umidității.    

2. Masă de lucru 

Pentru a nu îți sta niciodată în drum, poți cumpăra o masă de lucru pe roți, ce poate fi mutată în orice parte a garajului. Fie că este o masă cumpărată sau făcută de tine, aceasta îți va fi de mare ajutor atunci când lucrezi sau vrei să muți diverse cutii. Te va scăpa de aplecările inutile cu greutate în brațe. Dacă nu dispui de suficient spațiu, poți opta pentru o masă pliantă fixată de perete sau pe roți. 

3. Organizatoare pe perete

Sunt ideale mai ales pentru iubitorii sportului. Mereu vor exista articole sportive, multe și mărunte, ce trebuiesc depozitate, însă lăsate la îndemână pentru o bună vizibilitate. Montarea pe perete a unor panouri pe care se fixează șine poate fi cea mai simplă modalitate de a păstra o ordine și evidență asupra articolelor sportive și a instrumentelor de grădinărit. 

Tot aici pot fi agățate coșuri metalice, de plastic sau suporți pentru agățare. În sfârșit, rachetele tale de tenis, mingile de fotbal, stropitoarea și foarfeca pentru crengi nu vor mai sta aruncate pe sub pat sau pe dulap.    

Ne-am obișnuit din filme să vedem case impunătoare, spațioase, perfect organizate. Realitatea multora este, însă, cu totul alta, mai ales pentru cei ce locuiesc la bloc, în orașe super aglomerate. Din fericire, cu puțină bunăvoință, putem găsi soluții pentru a ne îmbunătăți acest neajuns.

Sursa foto: Shutterstock

Share articol: