"A fost cutremur! Esti bine?" Noua functie introdusa de Facebook iti anunta prietenii daca esti prins in zona unui dezastru natural

Unul din cele mai dificile lucruri in caz de dezastru natural e sa afli cat mai repede ca cei dragi nu au patit nimic. Facebook vine in ajutorul utilizatorilor cu o noua functie, Safety Check. Daca te afli intr-o zona afectata de o catastrofa naturala sau evenimente precum inundatiile sau cutremure, iti poti anunta prietenii ca nu ai patit nimic.

Safety Check iti localizeaza pozitia, folosind o alta functie, Nearby Friends, sau afland orasul din care te conectezi la aplicatia de mobil si iti trimite o notificare. Daca te afli in zona afectata si nu ai patit nimic, tot ce trebuie sa faci e sa apesi bunotul "Sunt bine", iar prietenii tai vor vedea asta in feed-ul lor. Noua functie introdusa de Facebook le permite utilizatorilor sa si verifice o anumita zona afectata de un dezastru natural si sa vada daca prietenii lor de acolo sunt teferi. 

Safety Check a fost lansata chiar de Mark Zuckerberg in Japonia, tara care a platit scump dezastrul cauzat de un tsunami in 2011. Acesta a afectat peste 12 milioane de oameni. Serviciul se activeaza automat in cazul unui eveniment. E disponibil in toata lumea si e compatibil cu  mai multe platforme si device-uri. Initiativa nu e noua. Si Google a sarit in ajutorul celor afectati de catastrofele naturale prin serviciul Crisis Response, care inglobeaza alerte publice, functii de gasire a persoanelor sau harti ale dezastrelor.

Share articol: