Oricine poate avea reclame pe Google și la aproape orice, însă Google introduce o nouă regulă și interzice reclamele la un anumit tip de produse.

Gigantul american nu va mai afișa reclame la produse ce sunt folosite pentru a urmări persoanele. Reclamele la aplicații de tip „stalkerware” nu vor mai fi afișate începând cu 11 august.

În cazul în care nu știați, există un anumit tip de software care este în mare parte asociată cu partenerii abuzivi care doresc să urmărească mișcările și activitățile celorlalți. 

O listă non-exhaustivă de anunțuri pe care Google nu o va permite include aplicații de urmărire a mesajelor, apelurilor și GPS-ului, precum și orice lucru publicitat în general cu scopul de a căuta pe cineva fără acordul acestuia.

Interesant este că această regulă nu include doar software, ci și hardware, cum ar fi camerele de filmat care sunt comercializate explicit ca dispozitive de spionaj. Cei care încalcă regulile vor avea conturile suspendate și vor primi o avertizare.

Google nu permite aplicațiile stalkerware pe Play Store și, ocazional, le elimină în loturi, după ce s-au strecurat în magazinul de aplicații.

Un studiu recent arată că 46% dintre americani au recunoscut că și-au urmărit partenerul pe Internet, iar bărbații sunt de două ori mai predispuși să folosească astfel de aplicații.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: 

Share articol: