Achizitia a fost aprobata de investitorii Nokia si de autoritatile de reglementare din intreaga lume. Finalizarea achizitiei marcheaza primul pas in integrarea celor doua organizatii intr-o singura echipa.

Divizia Nokia Devices and Services este, de astazi, parte din Microsoft. Tranzactia a primit toate aprobarile necesare.

Astazi uram bun venit diviziei Nokia Devices and Services in familia noastra - Satya Nadella, CEO, Microsoft 

„Impreuna cu partenerii nostri, ramanem concentrati pe accelerarea inovatiilor in aceasta lume bazata pe mobilitate si cloud”, a declarat Satya Nadella, CEO la Microsoft.

Stephen Elop, fost Presedinte si CEO Nokia, va fi Vicepresedinte Executiv al Microsoft Devices Group, din care va conduce un business extins de device-uri ce include smartphone-urile si tabletele Lumia, telefoanele mobile Nokia, Xbox, Surface si Perceptive Pixel (PPI), precum si accesorii pentru aceste produse.

Conform IDC, in cel de-al patrulea trimestru al anului 2013, Windows Phone si-a intarit pozitia intre primele trei sisteme de operare pentru smartphone-uri si a fost platforma cu cea mai rapida crestere in aceasta categorie, cu un avans anual de 91% . Mai mult, cu divizia de telefoane mobile Nokia, Microsoft va adresa piata de device-uri mobile accesibile si va oferi prima experienta de mobilitate urmatorului miliard de utilizatori, in timp ce va expune serviciile Microsoft noilor clienti din intreaga lume.

In Romania, Windows Phone este al doilea ecosistem din piata. Cu device-urile Lumia existente, precum si cu cele ce urmeaza sa fie lansate, ne asteptam sa castigam in continuare cota de piata in Romania.

Share articol: