Cei deranjati de Facebook au gasit o solutie pentru a protesta.

In 2011, cei de la Facebook au observant ca Centrul de Ajutor a fost invadat cu mesaje spam, mai exact link-uri fara sens care duceau spre site-uri nu aveau nici o legatura cu problemele de pe Facebook. Acum aceeasi problema il deranjeaza si acum pe fondatorul companiei, Mark Zuckerberg.

Centrul de Ajutor este un forum legat de problemele pe care le intampina utilizatorii obisnuiti ai site-ului. Ultima data, toate cele 22 de sectiuni au fost supraincarcate de mesaje spam. Daca Facebook nu face ceva pentru a impiedica acest fenomen rapid, lucrurile vor scapa de sub control, scrie TheNextWeb

Conturile false sunt folosite pentru a face reclama la diferite televiziuni online, meciuri in direct si alte site-uri, unele dintre ele fiind false si continand virusi.

Un utilizator cu un cont fals pune o intrebare legata sau nu de problemele de pe Facebook, iar un alt utilizator sau acelasi dar cu alt cont fals raspunde intrebarii cu un link, spunand ca rezolvarea problemei lui se afla acolo.

Prin aceasta metoda alti utilizatori cu aceeasi sau cu o problema asemanatoare se uita la sectiune si acceseaza acel link.

Spamerii isi fac aparitia pe Facebook deoarece site-ul continua sa evolueze in fiecare zi. Pentru evitarea infectarii calculatorului cu virusi, nu accesati link-urile de la persoanele neautorizate sau dubioase.

De obicei persoana care va raspunde la problemele dumneavoastra este un angajat Facebook, scos in evidenta de o emblema personalizata, iar el nu va va redirectiona spre alte site-uri.

Share articol: