Conducerea rețelei de socializare a anunțat câți utilizatori au fost afectați în uriașa breșă de securitate care a expus aproximativ 50 de milioane de conturi.

Potrivit datelor obținute de companie, 30 de milioane de conturi fFacebook au fost accesate de hackeri. Aceștia au avut acces la datele personale ale utilizatorilor, precum adresa de e-mail și numărul de telefon.

În cazul a 14 milioane de conturi, hackerii au preluat și alte date, mult mai detaliate: zona unde locuiesc, statutul relației, religia pe care o au, locul de muncă, educația, istoricul căutărilor online.

Vulberabilitatea care a permit acest atac cibernetic a existat încă din iulie 2017, dar abia luna trecută inginerii de la Facebook au observat o activitate ciudată pe rețeaua de socializare și că era vorba de un atac.

În acel moment, cei peste 50 de milioane de utilizatori expuși la atac au fost delogați. Dar Facebook a mai delogat alte 40 de milioane de conturi, ca măsură de precauție.

Guy Rosen, vide-președintele Facebook, declară că FBI a cerut companiei să nu spună cine ar putea fi în spatele acestui atac informatic de proporții.

FBI continuă ancheta și este posibil ca în curând să aflăm și alte detalii despre acest incident.

Cei care vor să verifice dacă și datele lor au fost furate pot face acest lucru accesând Facebook Help Center.

Share articol: