Grupul de hackeri Lizard Squad ar fi atacat mai multe retele de socializare si site-ul companiei Malaysia Airlines.

UPDATE: Cei de la Facebook le-au transmis celor de la The Guardian: "Mai devreme astazi oamenii au avut probleme in a accesa Facebook si Instagram. Acest lucru nu a fost rezultatul unui atac, ci a aparut dupa ce am introdus o schimbare care a afectat sistemul nostru de configurare. Ne-am miscat rapid pentru a rezolva problema si ambele servicii sunt din nou la capacitate de 100% pentru toata lumea".


Marti, in jurul orei 08.15, ora Romaniei, cea mai populara retea de socializare online din lume nu a mai functionat. Facebook a fost offline timp de aproximativ o ora.

Unul dintre mesajele primite de utilizatorii care au incercat sa acceseze Facebook era urmatorul: "Ne pare rau, ceva nu merge binea. Lucram la aceasta problema si o vom rezolva cat de repede putem."

Conform PC World, dupa mai putin de 30 de minute de la aceasta defectiune, un grup de hackeri, cunoscut sub numele de Lizard Squad, a revendicat acest incident, sustinand ca ar fi provocat caderea Facebook-ului. De asemenea, aceiasi hackeri sustin ca ar fi responsabili si pentru atacarea site-ului companiei Malaysia Airlines, tot marti.

Facebook, Instagram, Tinder, AIM, Hipchat #offline #LizardSquad
— Lizard Squad (@LizardMafia) January 27, 2015

Asa cum era de asteptat, primele reactii ale utilizatorilor despre acest incident au aparut pe Twitter - o retea sociala care este folosita foarte mult in SUA.

#Facebookdown: Hashtag #ThingsIDidWhenFacebookWasDown also extremely popular on social media http://t.co/AHmIDiwx9B pic.twitter.com/cWvvnfwSwk
— RT (@RT_com) January 27, 2015

Conform Business Insider care citeaza Next Web, Facebook nu a mai putut fi accesat marti dimineata, atat de pe computer, cat si de pe dispozitivele mobile.

In plus, aceleasi probleme le-a inregistrat si Instagram, una dintre cele mai populare retele online de socializare foto. Amandoua companiile, Facebook si Instagram, sunt detinute de Mark Zuckerberg.

We're aware of an outage affecting Instagram and are working on a fix. Thank you for your patience.
— Instagram (@instagram) January 27, 2015

Daily Mail scrie ca si alte retele de socializare online au fost afectate de acest incident. Este vorba despre aplicatia mobila de matrimoniale Tinder, messenger-ul AOL Instant si Hipchat.

Pe Twitter a fost creat hashtag-ul #facebookdown, care se afla in crestere, in ceea ce priveste rata de accesare.

"Facebook si Tinder sunt cazute. Deci asa arata apocalipsa", a scris pe Twitter Adrain Carrasquillo, jurnalist la BuzzFeed.

Un alt user, Gino Quillamor, a comentat: "Acum, ca Facebook a picat, as putea sa intreb oamenii cum se simt in viata reala."

Rob Lee, un alt utilizator: "Daca Facebook si Instagram sunt cazute, cum o sa stiu ce a mancat unchiul meu la cina sau daca vreunul din prietenii mei a baut o cafea la Starbucks??"

Share articol: