Un atac din partea hackerilor risca sa blocheze transmisia finalei.

Transmisia finalei ar putea fi blocata din cauza unui atac cibernetic foarte sofisticat, venit din partea hackerilor. Este vorba de un virus care a infectat deja un milion de routere din intreaga lume.

Cele mai multe incidente s-au inregistrat in Ucraina, unde va avea loc sambata finala Ligii Campionilor, intre Real Madrid si Liverpool.

Virusul de care se tem specialistii se numeste VPNFilter si a fost identificat prima data de compania Cisco Systems, scrie Daily Mail.

Potrivit expertilor, acest virus a atacat foarte multe routere in aceasta luna, aproape toate fiind localizate in Ucraina. Cresterea numarului de atacuri ar putea fi explicat prin dorinta hackerilor de a bloca sau intrerupe transmisia finalei.

Pascal Geenens, de la compania de securitate cibernetica Radware, crede ca in spatele acestei tentative de sabotaj se afla hackeri platiti de autoritatile unui anumit stat. Fara sa nominalizeze insa o tara anume.

Hackerii ar putea ataca serviciile de transmisie de pe stadion prin intermediul metodei Distributed Denial of Service (DDoS).

Prin aceasta tehnica, hackerii trimit un numar enorm de cereri spre un server, astfel incat acesta este supraincarcat si se blocheaza.

Un atac de acest fel concentrat asupra stadionului Olimpiyskiy, unde va avea loc finala, ar putea duce la intreruperea difuzarii online, pe platformele de streaming.

Hackerii au recurs la un atac de acest fel in octombrie 2016, asupra serviciului de inregistrare a domeniilor Dyn. Atacul a afectat Twitter, Amazon, Netflix, Reddit, CNN si Spotify.

Deocamdata specialistii in securitate informatica incearca sa afle cat de periculos este virusul VPNFilter si daca intr-adevar are o legatura cu finala Champions League.

Foto: Getty Images

Share articol: