Un expert în securitate informatică avertizează că în această populară aplicație au fost introduși boți periculoși, în cadrul unei tentative de fraudă.

Steve Dean, specialist în securitate cibernetică, precizează că în aplicație există conturi false, care par să fie ale unor potențiali parteneri extrem de atrăgători. Aceste persoane nu există însă în realitate, sunt doar boți care au fost setați să comunice în așa fel încât să nu fie detectați.

Iată cum funcționează escrocheria: când dai swipe unui cont fals - dar extrem de atrăgător - „persoana” din profil va deschide o fereastră de chat cu tine și vei primi mesajul „acesta este numărul meu de telefon, mă poți suna…” și apoi un link.

Dacă vei da click pe acel link, din dorința de a putea comunica direct cu potențialul partener, vei fi redirecționat spre un site periculos, unde poți chiar să pierzi bani, scrie Daily Mail.

O problemă similară a fost descoperită și pe platforma de dating Match.com, care este acum anchetată pentru că și-a expus utilizatorii la un risc de fraudă.

Pe un site de dating există și boți „buni”, care interacționează cu utilizatorii care nu-și pot găsi parteneri. Desigur, boți se găsesc și pe rețelele sociale, inclusiv pe Facebook și Twitter, unde sunt descoperite mereu conturi false.

Această problemă merită dezbateri ample, fiindcă pentru utilizatori este din ce în ce mai greu să-și dea seama dacă partenerul de discuție este o persoană reală sau un chatbot.

Singura soluție este ca acești boți să fie programați să precizeze de la bun început ce anume sunt. Altfel, este aproape imposibil ca un om să-i recunoască. O pot face însă alți boți, special antrenați pentru a descoperi conturi false.
 

Share articol: