O firma care detine o baza de date cu afaceri lanseaza acuzatii la adresa Google.

UPDATE: Google si-a recunoscut greseala. Compania si-a cerut scuze CEO-ului startup-ului Mocality la telefon si prin intermediul Google+ pentru greseala angajatilor locali.

O firma care detine o baza de date cu afaceri din Kenya, Mocality, acuza Google de furt. Reprezentantii acesteia sustin ca angajatii cunoscutului site s-au folosit de ei pentru a-si vinde serviciile si, mai mult, au declarat ca ar exista un parteneriat intre Mocality si Google, ceea ce este fals.

 

YODA pe Facebook! Da LIKE pentru cele mai noi informatii despre tehnologie!

 

Firma din Kenya a postat pe blogul sau informatii referitoare la modul in care Google ar fi ales sa opereze, sunand la anumite companii pentru a-si oferi serviciile.

Cei de la Mocality au inceput sa primeasca mailuri ciudate inca din septembrie 2011, cand diversi clienti le cereau ajutor pentru a-si construi un site, serviciu pe care ei nu il ofera. Dupa ce au facut cateva investigatii, au observat ca angajatii locali de la Google se foloseau de ei pentru a vinde dezvoltare de site-uri. 

Declaratia oficiala de la Google in aceasta problema vine de la Nelson Mattos, vicepresedinte pentru Europa si pietele emergente: "Am fost jigniti sa aflam ca o echipa de oameni care lucreaza pe un proiect Google a folosit asa cum nu se cuvine informatii de la Mocality si au prezentat intr-o lumina falsa relatia cu Mocality pentru a incuraja clientii sa isi creeze noi site-uri. Deja ne-am cerut cerut scuze fara nicio rezerva celor de la Mocality. Inca investigam exact cum s-a intamplat, si imediat dupa ce vom avea toate datele, vom lua masurile care se impun in cazul oamenilor implicati".

Sursa: VentureBeat, mashable

Share articol: