Google taie aproximativ 12.000 de locuri de muncă, fiind cea mai recentă firmă de tehnologie care a inițiat concedieri semnificative, în contextul în care inflația crește și piețele globale se pregătesc de recesiune.

Sundar Pichai, directorul Google, a anunțat reducerile de personal vineri într-un e-mail adresat personalului și într-o postare pe blog. Pierderile de locuri de muncă reprezintă aproximativ 6% din forța de muncă globală a Google, în comparație cu concedierile recente de la Microsoft (10.000 de locuri de muncă sau 5% din forța de muncă), Amazon (18.000 de locuri de muncă / 6%) și Meta (11.000 / 13%).

În postarea sa de pe blog, Pichai a declarat că disponibilizările au marcat un moment important pentru ca Google să „își ascută concentrarea, să își reorganizeze baza de costuri și să își direcționeze talentul și capitalul către cele mai înalte priorități". Directorul general a precizat că inteligența artificială va fi un domeniu cheie în viitor.

„Sunt încrezător în ceea ce privește oportunitățile uriașe care se află în fața noastră, datorită forței misiunii noastre, valorii produselor și serviciilor noastre și investițiilor timpurii în inteligența artificială", a declarat Pichai. „Pentru a o valorifica pe deplin, va trebui să facem alegeri dificile."

Cu toate că Google a avut un avans semnificativ la început în domeniul inteligenței artificiale cu investiții precum achiziția în 2014 a laboratorului de inteligență artificială DeepMind, axat pe cercetare, compania a fost depășită în ultimele luni de rivali mai îndrăzneți, precum OpenAI, care și-a lansat anul trecut pe internet chatbotul AI ChatGPT, ce a făcut vâlvă. OpenAI a încheiat un parteneriat cu rivalul Microsoft, acesta din urmă promițând să integreze tehnologia sa de inteligență artificială în produse precum programele de căutare și de office.

În raportul de venituri din octombrie anul trecut, Google a anunțat venituri de 69 de miliarde de dolari și un profit de 13,9 miliarde de dolari; marcând venituri în creștere (față de 65,1 miliarde de dolari în anul precedent), dar profituri în scădere (față de 18,9 miliarde de dolari în același trimestru din 2021).

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe provplus.ro:


Share articol: