Standul Google de la CES s-a deschis oficial și a evidențiat o parte din progresele realizate pentru a face ecosistemul Android mai util pe și mai multe dispozitive. Printre aplicațiile și funcțiile care au determinat acest lucru se numără playerul media, comutarea fără întreruperi între Android și ChromeOS și un Android Auto nou-nouț.

La CES, Google prezintă modul în care tehnologia sa ajută deja dispozitivele să funcționeze mai bine într-un mod integrat și cum noi, în calitate de utilizatori, ne putem bucura de divertisment în modalități noi, cum ar fi prin extinderea colaborării cu Spotify, astfel încât să putem asculta fără întreruperi.

Odată cu Android 13, Google a adăugat un nou player media pe ecranul de blocare și în zona de notificare a telefonului Android, care vă permite să alegeți rapid pe ce dispozitive compatibile cu Bluetooth sau Chromecast să redați conținutul. În acest an, Google colaborează îndeaproape cu Spotify pentru a facilita utilizatorilor comutarea între orice dispozitiv Spotify Connect și playerul media de pe Android.

De asemenea, Google face posibilă ideea de a lua conținutul audio cu dumneavoastră oriunde, prin intermediul notificărilor de pe dispozitivele proprii, care vă vor permite să începeți să ascultați un podcast în mașină, să continuați pe telefon și în căști și să terminați pe televizor acasă. Pe măsură ce vă deplasați, telefonul sau alte dispozitive vă vor trimite notificări media care vă vor întreba dacă doriți să mutați sunetul pe un dispozitiv din apropiere.

Google colaborează cu Spotify pentru a folosi aceste notificări și pentru a-i ajuta pe utilizatori să se bucure de conținutul pe care îl difuzează pe cel mai bun dispozitiv pe care îl au. Această experiență de notificare va fi disponibilă și pe YouTube Music.

Pentru a face legătura între aceste dispozitive, Google a integrat instrumente precum Fast Pair, Nearby Share, Phone Hub și Chromecast pentru a face trecerea de la un dispozitiv la altul mai rapidă și mai puțin greoaie. De asemenea, Google a folosit expertiza bogată a Android în materie de personalizare și inteligență artificială pentru a aduce o serie de caracteristici individualizate, cum ar fi comutarea audio fără întreruperi între mai multe dispozitive.

Google a lucrat din greu și la perfecționarea celor mai noi caracteristici ale Android Auto și a ales CES ca fiind cel mai bun loc pentru a le prezenta pentru prima dată. Acestea includ o nouă experiență Android Auto care începe să fie implementată pentru toată lumea. Noul design acordă prioritate navigației, comunicării și muzicii/podcasturilor. De asemenea, navigarea Maps este acum mai aproape de scaunul șoferului, astfel încât să vă puteți vedea traseul. Android Auto este compatibil cu toți marii producători auto.

De asemenea, cu noul aspect, acum este mai ușor să efectuați sarcini cu ajutorul Google Assistant. Asistentul oferă memento-uri pentru apeluri ratate, partajarea ușoară a orei de sosire și acces instantaneu la muzică sau alte tipuri de conținut audio.

Toate aceste noi caracteristici și multe altele sunt prezentate la CES în această săptămână la standul Google.

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: