Serviciul Street View este, astfel, la indemana celor care doresc postarea fotografiilor din calatorii sub forma unor tururi virtuale de 360 de grade.

Fotografiile facute cu Android sau cu un aparat foto DSLR pot fi postate in serviciul Street View, unde doritorii pot crea chiar si o harta a locurilor fotografiate pentru a se realiza un tur virtual de 360 de grade. Google sustine ca prin permiterea postarilor in serviciul de harti se doreste promovarea locurilor frumoase de pe Terra.

Hartile digitale, insotite de imagini, au o popularitate tot mai mare pentru ca pot fi accesate chiar si de pe smartphone-uri si tablete. Apple, unul dintre marii rivali Google, a lansat propriul sau serviciu in 2012, nu cu multa vreme in urma cumparand un serviciu de cartografiere indoor, Wifislam.

Pentru a obtine fotografii din locuri mai putin accesibile, Google se foloseste chiar si de rucsaci modoficati, Trekker. Cu ajutorul acestora, gigantul online a reusit sa realizeze un tur virtual de 360 de grade al Marelui Canion, dar si a celei mai inalte cladiri din lume, Burj Khalifa.

Share articol: