Google incearca sa se extinda si sa caute piete noi.

Google a cumparat pentru 500 de milioane de dolari compania Skybox Imaging, specializata in proiectarea de sateliti, urmand ca achizitia sa ajute la imbunatatirea serviciilor de harti, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Skybox a proiectat sateliti care surprind imagini detaliate, pe care le transmit ulterior clientilor.

"Satelitii Skybox vor ajuta la mentinerea acuratetii Google Maps, prin imagini actualizate. In timp, speram ca echipa si tehnologia Skybox sa poata imbunatati accesul la internet si trimiterea de ajutor in caz de dezastre - domenii de interes pentru Google de mult timp", a notat Google.

Compania cauta constant achizitii care sa-i asigure intarea pe noi piete si sa consolideze serviciile traditionale ale Google, inclusiv harti si cautarea online.

De asemenea, Google incearca sa gaseasca noi modalitati de a oferi servicii online utilizatorilor, prin proiectul Loon, care ar trebui sa ofere conectivitate la internet in regiuni izolate.

In aprilie, Google a anuntat preluarea Titan Aerospace, producator de drone de mare altitudine, care functioneaza cu energie solara si pot furniza servicii de date.

Share articol: