Se zice că, odată ce un lucru este postat pe Internet, rămâne acolo pentru totdeauna.

Dar, datorită celei mai noi lansări a Google, informațiile personale ar putea fi eliminate definitiv din căutări.
Google a început să testeze un nou instrument numit „Remove result" („Elimină rezultatul”), care le va permite utilizatorilor să elimine din motorul de căutare rezultatele care conțin informații personale.

În această categorie intră numere de telefon, adrese de domiciliu, adrese de e-mail, numere de asigurări sociale, numere de conturi bancare, numere de cărți de credit și fișe medicale.

Noul instrument a început să fie implementat în Europa și în Statele Unite săptămâna aceasta. Utilizatorii pot solicita, de asemenea, ca informațiile considerate ilegale sau învechite să fie eliminate.

Pentru a utiliza această funcție, cei care au acces pot face clic pe cele trei puncte care apar în partea dreaptă sus a paginii cu rezultatele căutării Google, care îi va duce la un meniu cu mai multe opțiuni.

De acolo, utilizatorii pot face clic pe „Despre acest rezultat" și apoi pe „Eliminați rezultatul", ceea ce va trimite către Google o cerere - care trebuie aprobată de companie înainte ca rezultatul să fie complet eliminat.

Google a precizat că acest instrument trebuie folosit cu moderație, pentru a nu limita „disponibilitatea altor informații care sunt utile în general".

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: