Facebook a lansat Graph Search marti seara intr-o conferinta speciala in Menlo Park, California, la care a participat si Mark Zuckerberg, alaturi de cei mai importanti oameni din companie.

In fata unei sali pline de ziaristi, Facebook a prezentat cel mai performant motor de cautare intern, denumit Graph Search. Serviciul, existent si pana astazi, dar fara sa fie dus la un asemenea nivel, permite oricarui utilizator sa gaseasca persoane pe Facebook folosindu-se de cele mai mici informatii cunoscute.

Mark Zuckerberg a exemplificat in timpul conferintei de presa, cautand pe Facebook "prieteni care locuiesc in Palo Alto, California si sunt fani Game of Thrones". Pentru cei care cauta persoane despre care stiu doar primul nume si, spre exemplu, scoala unde au invatat, de acum incolo serviciul va permite sa ii gasiti, asa cum si fondatorul Facebook a aratat cautand "Oameni pe care ii cheama Chris, sunt prieteni cu Lars si au invatat la Stanford".

In urma introducerii parametrilor de cautare, Facebook ofera apoi o lista de variante, pornind de la "prietenii cei mai apropiati", cei cu care comunicati cel mai des pe reteaua de socializare, pana la prieteni din listele prietenilor.

Un alt serviciu pus la punct prin acest Graph Search reprezinta localizarea mai usoara a restaurantelor din zona in care va aflati, rezultatele venind la pachet cu fotografii postate din acel loc de catre prietenii dumneavoastra si o lista a celor care au mai fost acolo.

Pentru Romania, singurele semne de intrebare sunt in jurul functionarii acestui serviciu la capacitate 100% in limba romana, dar si cand acesta va fi oficial adus pentru utilizatorii din tara noastra.

Share articol: