Daca iti place sa spui in gura mare cand pleci in vacanta sau cand te duci la munte in weekend, sa nu te miri ca te trezesti cu apartamentul vraiste. Afla aici cele mai frecvente greseli si ce poti sa faci ca sa te feresti de hoti!

Ai grija ce spui lumii intregi si care sunt prietenii tai pe site-urile de socializare. Dorinta noastra de dezvalui lumii tot ce facem, poate fi speculata de hoti.

Potrivit unui studiu, aproape 80% din fostii hoti spun cu toata convingerea ca site-urile gen Twitter sau Facebook sunt folosite de infractori ca sa afle daca proprietarul este sau nu acasa.

Mai mult de jumatate dintre hoti mai spun ca o greseala majora pe care o putem face este sa divulgam mereu locul in care ne aflam, ceea ce se poate face cu Facebook Places. Nu trebuie nici sa spunem cand plecam in vacanta si sa postam fotografii care sa indice unde se afla locuinta noastra.

Trei sferturi dintre cei 50 de hoti chestionati cred ca Google Street View joca un rol important in aceasta problema, pentru ca le da informatii importante celor care vor sa ne fure din casa.

Autorii studiului, expertii de la compania Friedland, au dezvaluit si cele mai obisnuite greseli pe care le fac proprietarii sau chiriasii: lasa ferestrele deschise, lasa lucruri de valoare la vederea persoanelor care trec prin fata locuintelorsau ascund cheile sub pres.

 

Sursa: DailyMail

Share articol: