Huawei încearcă în continuare să îi asigure pe consumatori că are soluții în cazul în care scandalul comercial cu SUA va continua.

Una dintre marile probleme cu care Huawei se confruntă odată cu startul scandalului comercial lansat de președintele Donald Trump este modul în care va gestiona situația sistemului de operare folosit pe smartphone-uri în SUA și în Europa.

În China, Huawei folosește un Android open-source, fără să se folosească de niciun serviciu Google, precum Gmail sau Maps. Acest lucru nu poate fi aplicat în Europa sau SUA, pentru că din punct de vedere comercial ar reprezenta un eșec total.

Cu toate acestea, Huawei a declarat prin oficialii săi în repetate rânduri că lucrează la un sistem de operare pentru piețele unde nu va avea voie să folosească Android, iar acum Ren Zhengfei, CEO-ul Huawei și fondatorul companiei, face o afirmație cu adevărat curajoasă.

Potrivit GSMArena, Ren Zhengfei susține că HongmengOS, sistemul de operare Huawei, este mai rapid decât Android și MacOS, iar în plus poate fi folosit nu numai pe telefoanele mobile, ci și pentru routere, tablete, PC-uri și centre de date.

Mai mult, el precizează că sistemul de operare va fi mai rapid și decât iOS de Apple, pentru că va avea un delay în procesoare de numai 5 ms.

Oficial chinez menționează că Huawei va continua să dezvolte propriul sistem de operare, chiar dacă, între timp, autoritățile americane au ridicat interdicția impusă asupra companiei, iar producătorul  poate folosi în continuare Android pe telefoanele sale.

Foto: Getty Images

Share articol: