Romania a pierdut cateva locuri importante in clasamentul general al vitezei Internetului, insa un nou top lauda cateva orase importante.

Romania e doar pe locul 14 in lume, cu o viteza medie a Internetului de 11,6 Mbps, spune raportul Akamai publicat recent, care este si cel mai apreciat barometru de masurare a vitezei la Internet. Datele se refera la finalul anului 2014, pentru conexiunile fixe. Suedia, Elvetia si Olanda sunt tarile europene care ne intrec, dupa conexiunea medie. La conexiunea de varf, Romania ocupa locul 5 in lume.

Un alt clasament, NetIndex pe luna aprilie, reuseste sa mai linisteasca apele si vine cu alte cifre. La capitolul download, cel mai bine din tara noastra se descurca Bucurestiul, care prinde un onorabil loc 5 cu 96 Mbps la download Este urmat imediat de Iasi si de Ploiesti. Pe locurile 9 si 10 mai gasim Galati si Timisoara.

In top 20 mai gasim si alte orase romanesti: Constanta (locul 12), Oradea (13), Cluj Napoca (14), Brasov (16). Asa se face ca steagul tarii noaster apare la 9 dintre cele 20 de orase cu cel mai bun Internet din lume, potrivit NetIndex, care utilizeaza date din ultimele 30 de zile pentru a crea aceste ierarhii. 

Cel mai bine pare sa mearga Internetul in Singapore, unde viteza atinsa este de 120,69Mbps la download. Urmeaza Districtul Central din Hong Kong, apoi Kowloon (Hong Kong), si orasul american Kansas City.

In clasamentul pe tari, in acest raport Romania ocupa locul 4:

Share articol: