Conceptul Microsoft e deocamdata in teste

Microsoft planuieste sa puna Windows in masina. Deocamdata, proiectul e in faza de testare, dar interfata Metro pentru masini ar putea vedea in curand lumina zilei. De fapt, a bordului masinii. Gigantul din Redmond are si experienta necesara. A mai furnizat solutii pentru sisteme de entertainment, precum Windows Embedded Automotive 7, pentru branduri precum BMW, Fiat, Ford, Kia sau Nissan.

Ce aplicatii ai vrea sa folosesti in masina? Intra pe pagina Yoda de Google+ si spune-ti parerea!

De data asta, Microsoft vrea sa foloseasca interfata Metro pentru a rivaliza direct cu sistemul CarPlay, ofeit de Apple, scriu cei de la The Verge. Momentan, a fost instalat pe cateva masini de test. Prototipul foloseste standardul Mirrorlink, capabil sa conecteze smartphone-ul la sistemul infotainment al masinii. Utilizatorul poate accesa astfel din masina aplicatiile de pe smartphone, fara sa mai scoata telefonul din buzunar.

Pana acum, Nokia si Sony sunt singurii producatori de smartphone-uri care au adoptat acest standard pentru telefoanele cu Symbian, respectiv Xperia Z. Conceptul Windows in the Car extinde functionalitatea sistemului Windows Phone direct pe display-ul masinii.

Tranzitia de la stadiul de concept la realitate si mai ales aparitia aplicatiilor dedicate va fi insa destul de dificila. Procesul de aprobare in sine e cel care dureaza cel mai mult. Autoritatile sunt cele care vor aproba aplicatiile in cele din urma. Acestea nu trebuie sa distraga atentia soferului de la drum si nici sa contravina normelor rutiere.

Share articol: