Compania continua proiectele inovatoare chiar daca si-a vandut divizia de telefoane la Microsoft.

Nokia vine cu o solutie pentru toti cei care se plang ca bateria telefonului ii tine prea putin. Compania are o idee care va imbunatati mult viata posesorilor de telefoane mobile.

Noul soft se numeste Nokia High Speed Cell FACH, si promite sa mareasca viteza cu care se incarca site-urile pe telefon cu pana la 20% si bateria dispozitivului cu pana la 40%. De asemenea, aplicatiile precum WhatsApp si Facebook Messenger ar urma sa fie mai rapide cu 65%.

Softul este creat de Nokia Network, divizia de servicii di infrastructura fostului gigant din domeniul telefoniei. FACH functioneaza imbunatatind performantele telefonului in retelele 3G. Telefoanele trimit si primesc recent pachete de date de la cateva sute de bytes pana la cativa kilobytes, iar aceste pachete se pot inmultii pe masura ce avem deschise mai multe aplicatii in background, scrie ZDNet.

Iar atunci cand un telefon vrea sa trimita sau sa primeasca date, se aloca un canal individual, chiar daca volumul de date este mic. Noua aplicatie trimite toate pachetele mici de date pe un acelasi canal, lucru care face ca aplicatiile sa mearga mai repede, dar si ca bateria telefonului sa tina mai mult.

Deocamdata nu exista telefoane pe piata care sa foloseasca noua tehnologie de la Nokia. Totusi, cei de la Qualcomm au prins ideeam iar viitoarele cipuri Snapdragon pe care le va lansa compania vor suporta FACH.

Share articol: