La nivel global, ar putea să apară probleme de conexiune în următoarele 48 de ore.

Principalul domeniu, care găzduiește serverele și infrastructura care controlează întregul internet ar putea să se blocheze.

Compania care îl controlează, Internet Corporation of Assigned Names and Numbers (ICANN), va desfășura în următoarele ore servicii de mentenanță, care ar putea afecta conexiunile. Pot fi afectate inclusiv Facebook, Twitter și Google.

Ce se întâmplă de fapt? Este vorba de o procedură care ajută la securizarea Sistemului de Nume de Domeniu și presupune schimbarea periodică a cheilor de criptare.

Sistemul de Nume de Domeniu (DNS) este cel care permite folosirea internetului, transformând un nume de domeniu (.ro/.com etc) într-o adresa de IP, pe care un computer o poate citi și accesa.

Reprezentanții ICANN dau asigurări că efectele pe care le vor resimți utilizatorii vor fi totuși minime, scrie TechWorm. În principal, viteza de încărcare a paginilor ar putea fi mai mică decât în mod normal.

Ce presupune de fapt această lucrare de mentenanță pe care o face ICANN? Poți citi AICI mai multe detalii despre ceremonia secretă de schimbare a cheilor, în cadrul căreia 14 oameni asigură securitatea și buna funcționare a internetului.
 

Share articol: