Google testează deja foarte riguros o nouă fază de dezvoltare pentru jocurile Google Play, din aplicația mobilă. 

Un raport The Verge arată că gigantul vrea să facă jocurile din Google Play disponibile și pe PC-urile ce rulează un sistem de operare Windows.

Raportul este mai mult decât un zvon, deoarece Google a lansat oficial prima sa versiune beta a aplicației Google Play ce le permite gamerilor pe mobil să testeze titlurile preferate pe un computer. Deocamdată, faza de trial este limitată la doar câteva teritorii - Taiwan, Hong Kong și Coreea de Sud. În aceste state, utilizatorii Android vor putea să intre în programul Beta al Google și să se înscrie pe o listă de așteptare pentru a juca pe un PC titluri precum Mobile Legends, Summoners War, State of Survival sau Three Kingdoms Tactics.

Vestea este una palpitantă pentru pasionații de gaming pe mobil, dar încă nu există indicii clare cu privire la momentul în care programul se va extinde și în alte regiuni ale Globului. De fapt, e destul de devreme de spus și dacă vom ajunge la această fază, pentru că e posibil ca Google să decidă să renunțe la proiect oricând.

Însă dacă lucrurile progresează, se pare că jocurile Google Play vor deveni disponibile și pe computer printr-o aplicație dedicată, ce va putea fi descărcată fie din Microsoft Store, fie de pe web.

Jocurile ar trebui să fie sincronizate cu aplicația de mobil, atât timp cât jucătorii folosesc același cont, în așa fel încât aceștia nu-și vor pierde progresul atunci când trec de la telefon la PC și invers.

Vom vedea în viitorul apropiat cât de departe va duce Google această nouă încercare și dacă va fi un efort real în direcția în care și Amazon și Microsoft lucrează deja - aceea de a reduce diferențele dintre gamingul pe mobile și cel pe computer.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: