Grupul GhostShell isi doreste sa atraga atentia asupra libertatii pe Internet

Finalul de an aduce o serie de atacuri ale hackerilor, care isi justifica actiunile invocand dorinta de a avea un Internet liber. Este si cazul celor de la GhostShell, care au dat publicitatii nu mai putin de 1,6 milioane de conturi si de fisiere mai mult sau mai putin clasificate:

"Am pregatit o publicare suculenta a 1,6 milioane de conturi / fisiere din domenii precum industrie aerospatiala, nanotehnologie, sectorul bancar, justitie, educatie, guvern, armata si tot restul de companii nebune si corporatii care lucreaza in domeniul apararii, transportului aerian si altele", precizeaza grupul.

Hackerii spun ca multe dintre aceste conturi provin de la NASA, Pentagon, Agentia Spatiala Americana, Interpol, FBI, Federal Reserve.

Ei mai sustin ca au trimis emailuri in care vorbesc despre problemele avute de 150 de servere la persoanele responsabile cu securitatea din organizatiile hackuite, scrie The Register.

"ProjectWhiteFox va incheia seria atacurilor din acest an promovand hacktivismul in lumea intreaga si atragand atentia asupra libertatii informatiei pe Internet", au spus liderii gruparii, intr-o declaratie publica.

Share articol: