Google desființează serviciul de jocuri Stadia, cel mai recent proiect ambițios care va fi eliminat într-o încercare a companiei de a reduce costurile.

Serviciul de jocuri, care a fost lansat în 2019 și funcționează pe telefoane și pe browserul Chrome, „nu a câștigat tracțiunea la care ne așteptam", a scris Phil Harrison, unul dintre vicepreședinții Google, într-o postare pe blog joi. „Am luat decizia dificilă de a începe să reducem, treptat, echipa serviciul nostru de streaming Stadia", a scris el.

Pentru Google, Stadia a reprezentat o oportunitate de a pune la lucru tehnologia sa de streaming în cloud și de a permite un gameplay imersiv la o scară foarte mare. Serverele Stadia vor fi oprite pe 18 ianuarie.

Închiderea Stadia este cea mai recentă mișcare a directorului general Sundar Pichai de reducere a costurilor, după ce a declarat că vrea să facă compania cu 20% mai eficientă.

Prețul acțiunilor Alphabet a scăzut cu 34% în acest an, iar în iulie compania a raportat cifre dezamăgitoare privind veniturile și profitul. Eforturile de eficientizare ale lui Pichai ar putea include reduceri de produse și de personal, în condițiile în care compania se confruntă cu o serie de provocări economice și cu încetinirea creșterii financiare.

Viitorul Stadia a fost unul incert de ceva vreme. Anul trecut, compania a anunțat că desființează echipa Stadia Games and Entertainment, care s-a ocupat de dezvoltarea propriilor jocuri originale. Google a declarat, însă, că va continua să sprijine industria de gaming și va ajuta dezvoltatorii să creeze și să distribuie aplicații de jocuri pe Google Play și Google Play Games. 

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: