Procesul de 6 ani si jumatate in care era implicat YouTube-ul a ramas fara nicio consecinta impotriva site-ului de video-sharing.

Cruciada de 6 ani si jumatate incercata de Premier League s-a incheiat. Acestia au renuntat la procesul impotriva YouTube in legatura cu clipurile postate pe site-ul de video-sharing pentru care nu aveau drepturi. Conform documentelor trimise la New York si vazute de catre cei de la The Guardian, Premier League, Federatia Franceza de Tenis si alte case de productii de muzica au decis sa renunte la procesul lansat in 2007.

Aceasta mutare ar putea face ca echipele de club din Premier League sa posteze pe canalele lor de YouTube faze din meciuri, lucru care nu era permis pana acum. In 2007, Premier League a pornit un atac asupra YouTube, sustinand ca incalcau drepturile pentru ca erau postate pe site imagini inregistrate de pe TV.

In mai 2012, un judecator din New York a respins o motiune prin care se dorea o actiune generala, considerand ca nu este 'realistic' ca mai multi detinatori de drepturi sa fie implicati intr-un singur proces. Ultimele evenimente arata ca partile au decis sa renunte.

Miza Premier League era una uriasa, incercand sa protejeze suma de 5,5 miliarde de lire pentru drepturi de televizare. Oficialii Premier League au refuzat sa comenteze insa se pare ca atentia acestora va fi acum asupra site-urilor care transmis ilegal meciurile pe internet.

Share articol: