Sony a lansat o ofensiva fara precedent asupra site-urilor mari de file-sharing.

Dupa inchiderea Pirate Bay, piratii internetului primesc o noua lovitura, de data asta la Sony Pictures. Divizia de la Hollywood a gigantul japonez a fost atacata recent de hackeri, care au obtinut 100 de terabiti de date secrete si productii, care au fost postate apoi pe site-urile de torrente la download.

Sony a lansat un atac de DDoS (denial of service) catre toate site-urile mari de torrente care au publicat informatiile obtinute de hackeri.

Informatiile au fost confirmate de surse din cadrul companiei pentru site-ul Re/code, care a aflat ca atacurile au fost lansate de pe serverele Amazon Web Services din Tokyo si Singapore.

Prin aceasta ofensiva, Sony incearca sa-si protejeze mai mult decat filmele si serialele pe care le produce. Date private ale corporatiei Sony au fost facute publice pe torrente, de la informatii despre salariile angajatilor si pana la contractele semnate de companie cu firmele de distributie. Mai multe filme inca nelansate au fost puse pe torrenti, intre care si un remake la "Annie", unul dintre cele mai asteptate filme ale finalului de an.

Datele personale a peste 47.000 de angajati sau colaboratori Sony au fost facute publice de hackeri, inclusiv adresele unor vedete internationale.

FBI a declansat o ancheta ampla pentru a afla cine e in spatele atacului, dar pana acum nu a aflat nimic. Se pare ca Sony incerca sa combata atacul cu alte mijloace, inclusiv atacul la site-ul de torrente. Multi utilizatori s-au plans de viteze mici in ultimele zile, iar Re/Code scrie ca asta se intampla de la un atac DDoS de mare amploare.

Asta nu inseamna insa ca Sony are vreo sansa sa inchida site-urile de file-sharing prin aceasta metoda, insa momentan nu se stie strategia pe termen lung a companiei.

Nu e prima data cand o companie incearca sa se lupte direct cu site-uri de acest gen. Intre 2005 si 2007, Sony BMG a incarcat o mare parte din muzica produsa pe internet, dar aceasta instala malware pe computerele celor care o descarcau ilegal.

Zilele trecute, cel mai mare site de torrente, Pirate Bay, a fost inchis de politia suedeza, iar serverele au fost confiscate. O versiune identica a site-ului a fost relansata rapid pe domeniu din Costa Rica, insa momentan este neclar daca acesta va mai putea sa functioneze normal in continuare. Chiar unul dintre fondatorii site-ului a declarat ca spera ca site-ul sa ramana inchis.

Share articol: