Companiile de telecomunicații lucrează la implementarea rețelelor 5G, însă asta nu oprește Samsung să se gândească la viitor și la 6G. 

Cei de la Samsung au dat publicității un document numit „The Next Hyper-Connected Experience for All”, unde exemplifică felul în care văd ei viitorul.

Potrivit Samsung, 6G ar urma să fie implementat începând cu 2028, iar comercializarea în masă se va face în 2030.

Reprezentanții companiei coreene cred că vor exista servicii care se vor baza pe 6G, servicii precum realitate imersivă extinsă, holograme mobile și replici digitale. Replicile digitale sau „gemenii virtuali” vor fi servicii interesante, deoarece le vor permite oamenilor să controleze un avatar digital, aflat la mii de kilometri distanță. Deci vei putea fi în două locuri în acealași timp.

Samsung vede adopția hologramelor ca fiind aproape de a deveni realitate pe scară largă și vom putea chiar comunica astfel, inclusiv pe dispozitivele mobile. Totuși, probabil cele mai mari schimbări vor avea loc pe partea mai tehnică să zicem: mașini autonome, obiecte conectate, fabrici inteligente și așa mai departe.

Cât de rapid va fi 6G? Aceste rețele vor suporta viteze de 1000 Gbps, adică de 50 de ori mai mari decât 5G și cu o latență de doar 100 microsecunde.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: 

Share articol: