In plin scandal, unul dintre fondatorii WhatsApp face o declaratie neasteptata.

Brian Acton, co-fondator WhatsApp, a scris pe Twitter mesajul #deletefacebook, sustinand astfel aceasta miscare de protest.

Miscarea, prin care utilizatorii Facebook sunt indemnati sa-si stearga contul de pe aceasta retea, a aparut in urma scandalului in care este implicata reteaua de socializare si compania de analiza a datelor Cambridge Analytica.

Firma Cambridge Analytica din Marea Britanie a utilizat datele personale a circa 50 de milioane de utilizatori ai retelei Facebook, fara acordul acestora, pentru a le folosi in campania electorala din 2016 a presedintelui SUA, Donald Trump.

Cambridge Analyitica a folosit, se pare, aplicatia "thisisyourdigitallife", dezvoltata de profesorul de psihologie Aleksandr Kogan de la Universitatea din Cambridge.

 

Aplicatia a fost instalata de circa 300.000 de persoane, care au permis astfel accesul atat la datele lor, cat si la ale prietenilor lor din retea, ceea ce a insemnat un total de zeci de milioane de utilizatori ai Facebook.

In primele comentarii publice facute dupa implicarea Facebook in scandalul Cambridge Analytica, Mark Zuckerberg a recunoscut miercuri ca reteaua sa sociala a gresit si a abuzat de increderea utilizatorilor.

In urma scandalului, actiunile Facebook au scazut considerabil, iar Mark Zuckerberg a pierdut intr-o singura zi peste 5 miliarde de dolari.

Este totusi surprinzatoarea reactia lui Brain Acton, care are in prezent o avere de peste 6 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a averii sale se datoreaza preluarii aplicatiei WhatsApp de catre Facebook.

Tranzactia, in valoare de 16 miliarde de dolari, a avut loc in 2014.

Share articol: