Au existat zvonuri constante cu privire la faptul că Netflix intenționează să pună capăt complet împărțirii unui cont de mai multe persoane, dar serviciul de streaming a părut până acum ezitant să și acționeze la scară mai largă, din cauza fricii de a-și înstrăina abonații. 

Acest lucru se va schimba anul acesta, în 2023. Netflix a transmis că va pune capăt partajării parolelor anul viitor, o dată pentru totdeauna și că oricine va dori să folosească serviciul de streaming va fi rugat să plătească pentru asta. Statele Unite ar putea fi folosite ca teren de testare pentru această decizie - compania spune că schimbarea va începe să fie implementată în această țară.

Netflix a început deja să testeze aplicarea de taxe suplimentare pentru partajarea parolelor în câteva țări din America Latină, percepând aproximativ 3 dolari în plus. Abonatul efectiv din aceste țări trebuie să furnizeze un cod de verificare oricărei persoane din afara gospodăriei care dorește să acceseze contul. Evident, codul nu este gratuit, iar Netflix îi trimite în mod repetat utilizatorului din afara gospodăriei mesaje de solicitare a codului.

O implementare similară ar putea fi văzută în SUA în 2023, odată ce modificările vor fi aprobate. Netflix are în vedere să impună celor care împart contul o taxă care este doar puțin mai mică decât planul de 6,99 dolari cu suport publicitar, încurajându-i pe cei care împrumută să se înscrie pentru propriile abonamente Pentru a se asigura că oamenii nu găsesc o modalitate de a ocoli regulile de partajare a parolei, Netflix va folosi adresele IP, ID-urile dispozitivelor și activitatea contului.

Rămâne de văzut în ce măsură mișcarea va fi benefică pentru Netflix sau dacă, dimpotrivă, nu va face decât să încurajeze anulările conturilor.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: