O companie de tehnologie din Singapore a gasit solutia

O functionalitate mai putin cunoscuta, pe care o au insa aproape toate telefoanele GSM, va permite sa intrati pe retelele sociale chiar si cu un 3210, un T28 sau un StarTAC. Si la un tarif pe masura, anunta stirileprotv.ro.

U2opia mobile este o companie cu sediul in Singapore, desi antreprenorii care au creat-o sunt indieni. Ei au descoperit ca protocolul USSD, o functionalitate existenta pe mai toate mobilele pentru a le permite acestora sa comunice cu serverele operatorului de telefonie, poate fi utilizat si pentru a intra pe Twitter si Facebook – mai precis, pe variante speciale de Twitter si Facebook, adaptate pentru ecrane mici si care nu afiseaza decat text, nu si imagini sau videoclipuri.

Compania a lansat aceasta optiune in 2011 si in trei ani a reusit sa adune 17 milioane de utilizatori in 36 de tari din intreaga lume, printre care Guatemala, Brazilia, Ghana, Madagascar, Malaysia, Irak, dar si Albania si Turcia. Ca sa intre pe net, utilizatorii trebuie doar sa tasteze un cod de trei cifre, exact ca PIN-ul. Si asta pentru ca protocolul USSD folosit pentru a intra pe Facebook e acelasi folosit si atunci cand va introduceti PIN-ul pentru ca reteaua sa va recunoasca. Iar preturile sunt foarte mici – de pilda, in India, abonamentul pentru o luna la acest serviciu nu depaseste 1 dolar american.

Succesul U2opia a nascut rapid si imitatii, de exemplu, compania franceza Myriad, care a inceput deja sa ia cu asalt piata africana. NIci nu e de mirare: aproape doua treimi din telefoanele folosite in prezent in lume nu sunt “smart” si deci in mod normal nu ar trebui sa poata intra pe Facebook. In plus, cei de la U2opia spun ca si multi posesori de smartphone-uri din tarile sarace prefera sa intre prin USSD, din cauza tarifelor mult mai mici.

Share articol: